15.2.2011 messilä

Vastaa Viestiin
jmakko

15.2.2011 messilä

Viesti Kirjoittaja jmakko »

Eilen kävin vuosiin taas messilän laskettelukeskuksessa lentämässä. Olen tässä ikäänkuin palailemassa lajin alkujuurille ja samalla yritän tehdä kuntoilutreeniä mielekkäämmäksi ja eilen alkoi olla kyllä jo liiankin kivaa.
Laason pääosin loivahko rinne pohjoiseen oli suljettu ja soveltui yllätyksekseni loistavasti lentämiseen. Vuosia sitten ei silloisilla liitimillä päässyt edes ekan tasanteen yli nyt tilann eon toinen kun jo serial luokan siivellä liitää kevyesti alas asti hissiasemalle. Siitä vaan siipi ruusulle ja olan yli ja 10-15min marssi takaisin. Homma oi niin hienoa ja sopivan urheilullista ettei osannut lopettaa vaan piti naatiskella vielä takaa loistaneen kuunvalon heittäessä hienon varjon lumen pintaan...elämyksellistä.
Himppu rapiammalla tuulella voinee Laason yläosan jyrkällä osalla kikkailla jopa rinnetuulessa jonka kokeilen myöhemmin. Eilen tuuli oli 2metristä illan 0.5metriin sekunnissa ja näytti että nollatuulellakin alas liukuu hyvin (no pari kertaa vedin kyllä jalkaa pitkin lumen pintaa ihan huvikseni).
Huomenna menen ennen keskuksen avaamista (10.00) hakemaan vastausta kysymykseen pääseekö vesijärven jäälle liukumaan yli rannassa kasvavien puiden. Jos pääsee niin se voisi mahdollistaa lentämisen myös rinteiden ollessa auki. Tarkoitus olisi lentää siellä koko päivä 15.30 asti ja seuraksi voi tulla.
Riipareillahan on lennetty tuolta suoraan jäälle vai kuinka??
jouni m

Re: 15.2.2011 messilä

Viesti Kirjoittaja jouni m »

Tänään lentelin nollatuulessa Laason ja Kettumäen rinteitä. Laskettelijoita ja rinnehenkilökuntaa ei tuntunut haittaavan joukossa liitely varsinkin kun tein laskut aina suljetulle rinnealueelle. Startit Kettumäen päälle tehdyltä pikku tönkäreeltä (3/4 siipeä mahtuu). Kettumäki niin jyrkkä että kerkeää useamman mutkankin tekemään. Tiimaa tulee aika tarkkaan 1min/lento eli tänäänkin huikeat 20min viiden tunnin aherruksesta.
Teoriassa kettumäestä ois päässy jopa jäälle liukuun mutta turvamarginaalit rannan puihin ois jääny turhan nafteiksi.
huomenna tai pe varmaan jatkanen.
hessu

Re: 15.2.2011 messilä

Viesti Kirjoittaja hessu »

Laasonrinteessä 1981 startista rinteen keskellä olevaan metsäsaarekkeeseen n. 13 sekunttia. Vasen siipi kuusen oksiin ja siitä pari lattakierrettä kerien turpeisiin. Alumiiniputket taipuivat kauniisti myötäillen pilotin olkapäitä ja käsiä. Yleisö oli tyytyväinen ja poistuivat päätään puistellen.
Tenho ja Arto ovat lentäneet muutama aika sitten pitkälle Vesijärven jäälle.
Yritetään saada aikaiseksi huvittava liukulentokisa, mutta ei näillä pakkasilla.l
Vesa Laitinen
Viestit: 9
Liittynyt: 31 Joulu 2010, 20:13

Re: 15.2.2011 messilä

Viesti Kirjoittaja Vesa Laitinen »

Hessun muistelu muistuttaa vanhasta totuudesta miksi, varsinkin me vanhemmat riippuliitäjät, saamme olla edelleenkin lentäjiä, johtuu puhtaasti Ukko Jumalan loputtomasta armosta!!! :D
T. Vesa
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja.
jouni m
Viestit: 166
Liittynyt: 18 Tammi 2011, 20:28

Re: 15.2.2011 messilä

Viesti Kirjoittaja jouni m »

Aika tarina Hessulta. Tutkailin tänään tuon metsäsaarekkeen laskusuunnassa oikeaa puolta(missä äksidentti ilmeisesti tapahtui kun vasen siipi otti kiinni) tilaa kuusen ja sähkölinjan välisä n.8m! ei mahu varjo tuosta suosiolla, vasemmalta kiersin.
Harmi että Tiirismaan antoivat metsittyä. Oli aikanaan hieno rinneharjoittelupaikka. Ja termoonkiin tahtomattaan varjolla Vainikan Matti aikanaan tuolta pääsi/joutui kilometrin korkoihin ennenkuin alkoi alamäki (nimbocumulus tod.näk.).

Summa summarun viikon aikana on nyt tullut viitisenkymmentä starttia ja laskua.
Lentämisestä tuli juteltua yhdelle sun toiselle. Mutta paras kysymys lieni pikkupojalta joka touhujani seurattua tuli luokseni silmät palaen ja kysyi: "mistä noita voi vuokrata!"
Heikki Laitinen
Viestit: 142
Liittynyt: 16 Joulu 2010, 14:54

Re: 15.2.2011 messilä

Viesti Kirjoittaja Heikki Laitinen »

Viime vuonna otettu kuva Tiirismaalta. Pidetäänkö raivaustalkoot.
Rinne olisi ihan hyvä varjoliitokoulutukseen. Tai ihan alkeisliitimille eli ROGALLOille.

hessu
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja.
Eero
Viestit: 29
Liittynyt: 13 Tammi 2011, 10:00

Re: 15.2.2011 messilä

Viesti Kirjoittaja Eero »

Liitteenä pari kuvaa Tiirismaalta, oman lentourani alkumetreiltä. Vuosi oli 1982 ja liitimenä tietysti Sinisiipi, jonka siipiin oli ommeltu hienot siniristit. Tenhon opastuksella homma eteni turvallisesti ja liikuntaa tuli ainakin riittävästi, kun kantoi liitimen aina lennon jälkeen ylös starttipaikalle.

Eero
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa